Feel Alive.

Termék keresés:

Az idei évben, hagyományteremtő jelleggel, először rendezték meg a fővárosi Duna szakaszon a Street Fishing csapat pergető horgászversenyt. A horgászatnak ez a műfaja a nyugat-európai országokhoz hasonlóan, hazánkban is egyre népszerűbb: a városi környezetben történő pergető horgászat feljövőben van, egyre többen horgásznak a pesti és budai rakpartokon. Sokan keresik a ragadozó halakat a parti akadók, nagyhajók, kövezések környékén. 

Copy of STREET FISHING HUNGARY kicsi

Remek időjárás, kifogásolható víz...

Október utolsó vasárnapjának (10.27-én) reggelén a Kopaszi-gát parkolójában felállított rendezvényközpontban 12 csapat regisztrált. A csapatok 2-3 főből álltak. A köszöntő elhangzása, illetve a tudnivalók tájékoztatását követően a csapatok 8 óra 00 perckor dudaszóra elindultak a Rákóczi és az Erzsébet híd budai oldalán lévő rakpart alatti szakaszra, és ezzel kezdetét vette a verseny első fordulója, amely 12:00 óráig tartott.

A street fishing verseny egyik jellegzetessége, hogy a csapattagoknak együtt kell mozogni és félidőben a kijelölt A, vagy B csekkpontnál meg kell jelenni és le kell pecsételtetniük a versenyzői kártyákat. A második fordulóra ugyan ez igaz, azzal a kikötéssel, hogy aki délelőtt az A ponton csekkolt, annak délután a B pontnál kellett, és ez természetesen fordítva is igaz. A kifogott halak orrcsúcstól a farokúszó végéig kerültek mérésre. Ahány centis volt a hal, annyi pontot ért. A legtöbb pontot összegyűjtő csapat nyerte a versenyt.

Képkivágás

Az időjárásra nem lehetett panasz, az kegyeibe fogadta a versenyzőket, és az érdeklődőket. Az alacsony vízállás, a víz tisztasága, és a nehéz akadós terep viszont nem jósolt túl sok jót. Az első órában egy 60 cm-es balin jelezte csupán, hogy van azért érdeklődő a műcsalik iránt. A későbbiekben több szakadás, elakadás nehezítette a horgászatot. Volt több halvesztés is a vastagabb előkék nélkülözése miatt, mert többen süllőre vadásztak, de a csukák megtréfálták a vékony zsinórral próbálkozókat. Félidőig mindössze 3-4 darab mérhető, és két nem értékelhető paduc akadt a horgokra.

Délután beindultak a ragadozók!

Délidőben mindenkinek kötelezően be kellett jönni a rendezvénysátorhoz, senki nem tartózkodhatott a pályán. Az ebéd és a rövid pihenő 13:30-ig tartott, majd megkezdődött a második forduló, melynek 17:30-kor lett vége. Délután, főleg az ötórai fényváltási időben jobban étvágyuknál voltak a ragadozók. A második etapban 10 db mérhető halat sikerült megszákolniuk a versenyzőknek.

Képkivágás2

Eredmények

A hétvégén egy csodálatos napos őszi időben, egy remek hangulatú versenyt tudhattunk magunk mögött. A verseny két fordulója alatt a csapatok összesen 14 mérhető (balin, jász, süllő, kősüllő, sügér) halat fogtak. Több halat reméltünk, de a körülmények ismeretében nem panaszkodhatunk. A ragadozóhal fogó versenyek mindig kiszámíthatatlanok, így mint egy először bemutatkozó verseny, nem vallott szégyent, és kellő biztatást ad a folytatáshoz.

A verseny első három csapata és annak tagjai, valamint a legnagyobb halat fogó kupákat, pénznyereményeket, és a Daiwa Magyarország képviselete által felajánlott ajándékcsomagokat vehetett át, amit ezúton ismételten köszönünk.

Helyezések:

I. helyezett: Webfishing Catch The Big One, 131 pont
II. helyezett: Kárpát Team, 105 pont
III. helyezett: Webfishing Team, 63 pont
IV. helyezett: Ordas Team, 56 pont
V. helyezett: Harcsa Ganja Team, 54 pont

A legnagyobb halat fogó: Erdei Eduárd, 60 cm-es balin

A tapasztalatokat levonva, és azokat értékelve jövőre ismét megrendezzük a versenyt, melyre a most versenyző csapatokat visszavárjuk, az érdeklődőket pedig invitáljuk. Találkozzunk jövőre ugyan így ugyan itt!