Feel Alive.

Termék keresés:
  1. A szegedi versenypálya jellemzően mélyebb víz mint a megszokott angol horgásztavak. Egészen más csalifelkínálást kíván, mint a klasszikus angol módszerek. Milyen szerelékekkel készültetek erre a vízre?

A teljes Daiwa UK csapat Carp Gloucester úszókat használ 1 grammtól 3 grammig. A nehezebb úszók csak arra az esetre vannak, ha szeles lenne a versenypálya. Ólmozás tekintetében a főólmozás vagy összehúzott sörétólom, vagy szivarólom. Ezt követi néhány kisebb sörétólom a horogelőkéig.

 

  1. Vegyes a halállomány. Számítani lehet a kisebb halak mellet nagyobb pontyokra is. Milyen taktikát választottatok a Maty-érre? Inkább a kockázatosabb pontyhorgászatra koncentráltok, vagy a biztosabbnak tűnő vegyes állományú halak megfogása mellet döntötök?

Jelenleg vegyesen a kárász és a néhány pony megfogására is koncentrálunk. A kárász fontos, hogy megpróbáljuk felépíteni a súlyt, miközben különböző stratégiákat állítunk fel a pontyokra is. Pillanatnyilag mindkét faj következetességgel történő biztos fogása nehéznek bizonyul!

 

  1. Milyen etetőanyagokkal és csalikkal készültetek? Mennyiben másabb az itteni pontyhorgászat az otthon megszokottól?

Több különböző etetőanyag keveréket próbáltunk ki. Némelyik apró szemcsés és édes illatú, némelyikkel a pontyokat célozzuk meg. A csemegekukorica ízek nagyon fontosnak tűnnek. A horogon szúnyoglárvát, pinkit és csontit használunk. A csemegekukorica a horgon szintén nagyon fontos, ahogy a megfelelő mennyiségű, tiszta csemegekukorica etetése is.

 

  1. Az itteni versenyeken a botok megengedett hossza maximálisan 13 méter. Milyen típusú rakós botokkal, illetve milyen topsetekkel készültök erre a pályára?

A csapat Daiwa AIR Z pro botokat használ 9 tag hosszúságban, és egy rövid minitoldóval lesz pontosan 13 méter hosszú a rakós bot. Így a 13 méteres megengedett határon belül marad.

A top szettek Match Top 3 szettek, amelyekből az első tag el lett távolítva, illetve az új Interlastic Power szettek 4,7 mm-es végekkel. Mindkettő rendelkezik oldalkivezetéssel, ez megkönnyíti a pontyok szákba terelését.

 

  1. A Daiwa Hydrolastic és Hybridlastic gumik között milyen használatbéli különbség van, melyiket milyen körülményhez javaslod?

Hydrolastic és Hybridlastic gumikat is használunk. Kárászhoz kék Hydro és fehér Hybrid, pontyhoz pedig kék és fehér Hydro, esetleg még szürke Hybrid gumikat.

Az új Hybridlastic nagyon puha, de gyorsabban felkeményedik, mint az üreges Hydro. 

 

  1. Szoktatok használni párhuzamos 4 (HS4P), rövid 4 (HS4A) vagy rövid 3 (HS3A) tagokat? Ha igen, akkor milyen körülmények között?

Sok Daiwa UK teszthorgász használja ezeket a tagokat különböző okokból. A rövid 4 tagra akkor van szükség, amikor a víz egy kicsit mélyebb, mint egy top három szett. Segít akkor is, ha az egyik egyrészes F1 szettünket használjuk, mivel felgyorsítja a halak merítését. A párhuzamos 4-es tag egy nagyszerű tag, amelyet akkor használhatunk, ha természetes vizeken horgászunk, és a mélység a top 4-es szett hosszával megegyező, és nagyon sok hal kifogására lehet számítani.

Sok brit horgász a rövid 3 tagot és egy match top kettőt használ elsősorban mesterséges tavakon történő F1 pontyhibrid horgászathoz. Ez a szett ideális a rövidebb gumihosszúság használatához és gyors horgászathoz. Mostantól gyártjuk az új F1 egyrészes speed kitet, amely szintén nagyszerű kiegészítője a kínálatunknak.