Feel Alive.

Termék keresés:

22Daiwa termékek a feederbotos horgászatban 1. rész -  Team Daiwa Feeder 12QX

A Daiwa márkanév hallatán számomra elsősorban a minőség, megbízhatóság, stílus és design jelzők jutnak eszembe. Négy éve használom nagy megelégedéssel a japán gyártó termékeit és bizton állíthatom, hogy még soha nem kellett csalódnom egyetlen általuk gyártott horgászeszközben sem, pedig a versenyek során a felszerelésem az átlagosnál jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve.

 

14

A method technika napjaink legnépszerűbb módszerévé vált a feederhorgászok körében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a 2016. évtől már e módszer elkötelezett híveinek is – a hagyományos Feeder OB-hoz hasonlóan – kétfordulós országos bajnokságot szervez a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Nem meglepő, hogy a method módszer térhódítása arra sarkallta a gyártókat, hogy kínálatukat egyre több, kifejezetten e módszerhez fejlesztett horgászeszközzel színesítsék.

24Daiwa termékek a feederbotos horgászatban - Daiwa Aqualite Heavy Feeder 13HQ

A Daiwa kínálatában 2010. évben jelent meg az Aqualite Feeder sorozat, mely a rendhagyó orsótartójával, magas minőségű karbon blankjával, valamint nagyon kedvező árával hívta fel magára a figyelmet, majd vált sokak kedvencévé.

24Bizonyára mindenki átélt már legalább egy olyan napot, amikor úgy érezte, hogy aznap minden és mindenki összeesküdött ellene, valahogy minden balul sül el, folyamatosan akadályba ütközik, azonban a nap végén mégis történik valami jó, és annak hatására a sok bosszúság hirtelen köddé válik. Ez az élethelyzet esetenként a horgászatban is megjelenik. A horgászat önmagában is egy bizonytalan hobbi, a siker soha nem garantált. A jó eredményért bizony sokszor meg kell küzdeni, legyőzve időjárási, földrajzi, logisztikai, stb. problémákat. Már sejthetitek, hogy egy ilyen bevezető után ez az írás nem egy tökéletesen megszervezett, flottul lezajló horgászatról fog szólni. Épp ellenkezőleg…

A jutalom

Horgászat és matematika? Hogyan függ ez össze? Csak nem matekóra következik? Megnyugtatok mindenkit – főleg azt, akinek az iskolában nem ez volt a kedvenc tantárgya –, most egész másról lesz szó. A téma ezúttal is a feederhorgászat lesz, azonban most egy csipetnyi geometria is kerül bele. Hogy ez a két műfaj mégis hogyan fér meg egymás mellett? Hamarosan kiderül…!

Daiwa Tournament 400 Seat BoxAki versenyzésre adja a fejét, előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a jó eredmény elérésének egyik fontos eleme a gyorsaság. A gyorsaság egyik legnagyobb ellensége pedig a kényelem. Hogyan lehetünk gyorsabbak? A válasz egyszerű. Úgy, hogy horgászat közben minden szükséges eszköz és csali elérhető távolságban van, magyarán körbevesz minket. Nem véletlen, hogy rangos horgászversenyeken csak elvétve találkozunk kényelmes horgászfotellel vagy horgász-székkel. A gyorsaság egyik legfontosabb biztosítéka a megfelelő kiegé-szítőkkel felszerelt versenyláda!

01

Kicsi a bors, de erős! Ezzel a kissé elcsépelt közmondással lehet legjobban jellemezni a Daiwa Powermesh 330 feederbotot, mely a kis méret és a vékony blank ellenére meglehetősen „izmos” és gerinces. A Powermesh feedereket alapvetően method módszerhez tervezték, én mégis kíváncsi voltam arra, hogy a széria legkisebb, legérzékenyebb tagja hogyan viselkedik egy pörgős fehérhalas horgászat során, egyáltalán alkalmas-e arra, vagy valóban csak egy erősebb ponty tudja igazán megdolgoztatni az erős bottestet. Hogy mi lett a kísérlet eredménye? Az írásból kiderül…