Feel Alive.

Termék keresés:

kepatmeretezes hu 28Bizonyára vagyunk szép számmal horgászok, akik gyerekkorukban különféle rovarokkal csalták horogra a kis folyók-patakok domolykóit. Nos, változnak az idők. Manapság egész tág választékból lehet csemegézni bogár utánzatú wobblerekből is, így nem szükséges az óvatos halak horogra kerítéséhez az ízeltlábúakat sanyargatni.

kepatmeretezes hu 10Szezon van! A két hónap süllőböjt, azaz tilalmi idő után mindig epekedve várom, hogy újra a „szent állat” nyomába eredhessek. Persze, tudom, pergetni lehet más, nászát éppen nem tartó halfajra is ezidő alatt, és tűzoltásra kiválóak eme opciók. De ahogy Nagy Andris barátommal szoktuk egymás közt fél-komolytalanul mondani: A halnak csíkjai vannak, meg tüskéi! Ja? Meg kapófoga!

kepatmeretezes hu 01

Sosem felejtem el, mit mondtam szüleimnek tizenpár évvel ezelőtt, amikor úgy döntöttem felhagyok minden más horgászmódszerrel és ráállok teljesen a pergetésre. „Ehhez nem kell, csak egy bot meg egy kis táska csali és bármikor ki tudok ugrani egy órára”.

kepatmeretezes hu 02A csukahorgászat egyik szépsége a lehetőségek azon végtelen tárháza, amiképp horogra lehet csalni. Megfogható körforgóval, támolygóval, gumihallal, jerkelve, wobblerekkel, szóval számtalan módon, de mégis az adott körülmény határozza meg sok esetben, hogy éppen mi az igazán eredményes, illetve célravezető.